Avukatlık hizmetleri, şahsınızın ya da şirketinizin T.C. Mahkemelerinde, Arabulucularda ve Tahkim Merciilerinde görülen her türlü başvuru ve davalarında vekaleten temsilinin ve savunmasının üstlenmesi veya şirket alacaklarının tahsili amacıyla yapılacak icra takiplerinin yürütülmesi şeklinde gerçekleşebilir.
Avukatlık Hizmetleri
Hukuki destek, hukuk düzeni uyarınca sahip olduğunuz hakları kullanabilmek ya da bir hak ihlaliyle karşılaştığınızda bu ihlalin sonlandırılması ve bu ihlalden ötürü doğmuş olabilecek zararların giderilmesi için aldığınız yardımdır. Türkiye’de hukuki destek ve yardımı kural olarak sadece avukatlar verebilir. Avukat temel olarak hukuki hizmet sunmak ve savunmayı temsil etmek suretiyle kamu görevi ifa eden kişidir.
Dava, en geniş anlamıyla hak arama özgürlüğünün yargı makamları yoluyla kullanılmasıdır. Bir diğer ifadeyle, bir hak iddiasının ya da uyuşmazlığın nihai olarak karara bağlanması için yargı organlarına müracaat edilmesine “dava” denilmektedir. Bu itibarla bir hakkın yerine getirilmesi, bir hakkın ya da bir hukuki ilişkinin varlığının ya da yokluğunun tespit edilmesi veya yeni bir hukuki durumun yaratılması veya mevcut olanın ortadan kaldırılması yahut içeriğinin değiştirilmesinin yargı makamları önünde talep edilmesi dava kavramı kapsamına girmektedir. Benzer bir biçimde devlet makamlarının eylem ya da işlemlerine karşı yargı makamları önünde hak iddiasında bulunulması veya kanunlarda açıkça suç olarak belirtilen fiillerle ilgili yargılamalar da dava kapsamında yer almaktadır.
Ekibimizde yer alan avukatlarımız her türlü hukuki mesele ve anlaşmazlıkların çözümü için size yardımcı olabilir. Bu itibarla avukatınız size yalnızca hukuki danışmanlık hizmeti verebileceği gibi, sizin adınıza mahkemeler ve yargı yetkisi bulunan diğer organlar huzurunda sizden aldığı vekâletnameyle dava açarak sizi temsil edebilir ve savunabilir. Aleyhinize açılmış davalara katılım sizin menfaatlerinizi savunabilir. Ayrıca, avukatınız resmi dairelerde, açıkça bizzat yapmanızın öngörülmediği tüm işleri de sizin adınıza takip edebilir.
Avukatınızın sizin adınıza dava açabilmesi, davayı ya da resmi dairelerdeki işlerinizi takip edebilmesi için kural olarak vekâletnameye ihtiyacı vardır. Bu vekâletnamenin noterde düzenlenmesi gerekmektedir.
Avukatlık hizmetleri, şahsınızın ya da şirketinizin T.C. Mahkemelerinde, Arabulucularda ve Tahkim Merciilerinde görülen her türlü başvuru ve davalarında vekaleten temsilinin ve savunmasının üstlenmesi veya şirket alacaklarının tahsili amacıyla yapılacak icra takiplerinin yürütülmesi şeklinde olabilir. Buna göre avukatlık hizmetleri;
- Tevdi edilen dosya ile ilgili olarak her türlü hukuki tedbirin alınması ve işi geciktirmeden yasal işlemlere başlanılması,
- Tahkim dahil her türlü davaların açılması,
- Açılan davalara cevap verilmesi,
- Her türlü davada şahıs veya şirketlerin temsili,
- Hukuki içerikli yazışmaların yapılması,
- İhtilaflı konularda şirketinize hukuki yardımda bulunulması,
- Evrak ve delil takibi yapılması,
- Davaların açılması,
- Aleyhe açılmış davalara cevap verilmesi,
- Duruşmalara katılınması,
- Şahıs veya şirketlerin vekilliğinin, T.C. Mahkemeleri, İcra Daireleri, Yargıtay, Danıştay, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemeleri, milli ve milletlerarası tahkim mercileri nezdinde üstlenilmesi,
- Aleyhe kararlar hakkında her türlü kanun yollarına başvurulması,
- Tahkim davalarında iptal davası açılması ve takip edilmesi,
- Kararların infazının sağlanması,
- Alacakların icra takibi yoluyla tahsili,
- İcra takiplerinden doğan her türlü dava, haciz ve sair işlemleri gerçekleştirilmesi,
- İflas, iflasın ertelenmesi, konkordato gibi hukuki işlemlerin takibi
Esas sermaye miktarı 250.000-TL ve üzerinde olan anonim şirketler sözleşmeli bir avukat bulundurmak zorundadır. Bu zorunluluk; kuruluş esas sermayesi 250.000 TL ve üzeri olan anonim şirketlerde tüzel kişilik kazanılması ile birlikte (yani şirketin ticaret siciline tescil edilmesi ile birlikte); kuruluş esas sermayesi 250.000 TL’nin altında ancak sermaye artırımı sonrasında esas sermaye miktarı 250.000 TL ve üzerine çıkan anonim şirketlerde ise, sermaye artırımına ilişkin genel kurul kararının ticaret siciline tescil ettirildiği anda doğmaktadır. Üye sayısı en az 100 veya daha fazla olan yapı kooperatiflerinin de sözleşmeli avukat bulundurma zorunluluğu bulunmaktadır.
Yasal düzenleme uyarınca bahse konu anonim şirketler ve kooperatifler sözleşmeli avukat ya da sigortalı avukat bulundurarak yükümlülüklerini yerine getirmiş olurlar. Anılan yükümlülüğü yerine getirmeyen anonim şirketlere ise, şirket merkezinin bulunduğu yerdeki Cumhuriyet Savcısı tarafından sözleşmeli avukat bulundurmadıkları her ay için, asgarî ücretin iki aylık brüt tutarı kadar idarî para cezası uygulanmaktadır.