Sıkça Sorulan Sorular

Arabuluculuk süreciyle ilgili merak ettiğiniz tüm konulara açıklık getirmek amacıyla hazırladığımız Sıkça Sorulan Sorular sayfamızda, arabuluculuk sürecinin işleyişi, başvuru şartları, tarafların hak ve yükümlülükleri, anlaşma sağlanması halinde süreç sonrası işlemler ve arabuluculuğun yasal dayanakları gibi birçok önemli sorunun yanıtlarını bulabilirsiniz. Arabuluculuk süreci hakkında daha fazla bilgi almak ve haklarınızı en iyi şekilde koruyabilmek için Sıkça Sorulan Sorular bölümümüzden istifade edebilir veya bizimle doğrudan iletişime geçebilirsiniz.

Karşı tarafla aranızda uyuşmazlık çıktıktan ve fakat mahkeme veya tahkime başvurmadan önce arabulucuya gidebileceğiniz gibi mahkemeye dava açtıktan sonra da arabulucuya gidebilirsiniz.

Hayır. Taraflar arabulucuya başvurmak, süreci devam ettirmek, sonuçlandırmak ve bu süreçten vazgeçmek konusunda tamamen serbesttir. Kendi isteğiniz ile başlattığınız bu süreci yine kendi isteğinizle sona erdirip mahkemeye başvurabilirsiniz.

Süreç sonuçlanıncaya kadar arabuluculuk sürecinde taraflar, davadan farklı olarak herhangi bir harç yatırmak zorunda olmayıp, tebligat, bilirkişi, tanık ve keşif gibi giderler de ödemezler. Sadece, faaliyet süresine göre arabulucuya, Arabuluculuk Asgari Ücret Tarifesine uyarınca ücret ödenir. Ayrıca, özel bir toplantı yeri vs. gerekiyorsa, bu masrafların ödenmesi gerekir. Taraflar eğer avukatları ile bu sürece katılacaklarsa avukatlarına da ücret ödeyeceklerdir.

Taraflar aksini kararlaştırmadıkça, arabuluculuk sürecindeki tüm masrafları eşit olarak karşılayacaklardır.